June 17, 2024

Ontdek de mogelijkheden met hypnose bij Hypnose Praktijk

Hypnose is voor velen een soort magisch fenomeen. Als je op de televisie hypnotiseurs aan het werk ziet, dan krijg je soms het idee dat het illusionisten zijn of andere performers. Door het gebruik van hypnose in de entertainment industrie, is de therapeutische vorm wellicht een beetje naar de achtergrond verdwenen. Maar het is goed om te weten dat je veel meer kunt met hypnose dan wat grappige trucjes. Hypnotherapie is dan ook een vorm van therapie die kan helpen bij het aanpakken van heel veel verschillende soorten problemen. Hypnose is een manier om de barrières van je geest te doorbreken of omzeilen. Alles wat jij bewust of onbewust achter slot en grendel hebt gegooid, kun je weer toegankelijk maken met behulp van hypnose. Een goede hypnotherapeut is dan ook een soort slotenmaker die alle deuren in je geest kan openen. Het is uiteraard allemaal beeldspraak, maar zodra je het hebt over de geest en het bewustzijn, dan ontkom je daar niet aan. Anders moet je het hebben over de hersenen en de vele gebieden in het brein. Maar daar schiet je in wezen niet veel mee op, want hoe het bewustzijn kan ontstaan en kan opereren in een fysiek brein stelt wetenschappers nog altijd voor een raadsel. Het wordt binnen het departement van Philosophy of Mind niet voor niets nog altijd het harde probleem genoemd. Het hele idee dat we bewust kunnen zijn, dat we de wereld om ons heen kunnen ervaren en dat we ons van onszelf bewust zijn, is lastig terug te voeren op een fysieke plek in de hersenen. En al kon je het koppelen aan een hersengebied, dan weet je nog niet hoe iets fysieks als een hersengebied iets ongrijpbaars als een bewustzijn kan voortbrengen. Door te spreken over de geest, het onbewuste versus het bewuste deel van de geest en hypnotherapie, kun je uiteindelijk veel meer zeggen. Omdat zoveel van wat je doet, voelt, denkt en ervaart als mens gelinkt is aan je geest en je bewustzijn, is het niet heel gek dat hypnose heel veel problemen kan oplossen. Als je dus een probleem ervaart en als dokters weinig voor je kunnen betekenen, dan is het zeker geen slecht idee om te kijken wat men bij Hypnose Praktijk voor jou kan betekenen. Door de oorzaak in de geest aan te pakken via hypnotherapie, kun je bepaalde gedragswijzen, gewoontes of negatieve gevoelens als het ware veranderen. Je kunt zo een verslaving overwinnen of bijvoorbeeld irrationele angsten wegnemen. Hieronder lees je meer over wat er allemaal mogelijk is hypnotherapie.

De diverse toepassingen van hypnose

Zoals gezegd heeft zo’n beetje alles een link met je geest of je hersenen. Dat is de bron van alles wat je doet. Dus heel veel problemen kun je terugvoeren op de geest. Een depressie ontstaat in de hersenen, maar ook de pijn die je ervaart als je je steen stoot ervaar je door de pijngebieden in je brein. Daarom zijn heel veel issues met hypnotherapie aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Faalangst
  • Impotentie
  • Drugsverslaving
  • Nagelbijten
  • Overgewicht

Kijk voor meer informatie op hypnosepraktijk.net

Op de site van hypnosepraktijk.net vind je nog veel meer voorbeelden van problemen waarbij hypnotherapie kan helpen. Daarnaast vind je op de site ook de locaties van de verschillende praktijken in België.