July 23, 2024
Afvallen Nijmegen

Afvallen Nijmegen

Tips voor afvallen in Nijmegen

Woon je in Nijmegen en wil je afvallen? Geen zorgen: je bent zeker niet de enige. Gelukkig zijn er in Nijmegen en omgeving verschillende dingen die je kunt doen om wat overtollige kilo’s kwijt te raken. Daarom geven we je in dit blog een paar fijne, handige tips om effectief en vooral op een leuke manier af te vallen. Want gezond én leuk leven, kunnen zeker samen gaan! Lees snel verder.

1. Let op je voeding

Dat afvallen en ongezond eten niet zo goed samen gaan, is natuurlijk bekend. Wat echter minder bekend is, is dat goed eten niet zozeer gaat om mínder eten maar om béter eten. Begin bijvoorbeeld eens door al die koekjes, snoepgoed en bitterballen de deur uit te doen. Vervang daarnaast je ‘gewone pasta’ door volkoren pasta, vervang je witte rijst door zilvervliesrijst en vervang je vlees eens wat vaker voor lekkere en gezonde vleesvervangers zoals falafel of kikkererwtenburgers. Je zult merken dat dit al een boel scheelt.

2. Vergeet je drinken niet

Als we het hebben over diëten, dan denken we al snel aan voeding. Wat we aan drinken binnenkrijgen, wordt echter vaak vergeten. Toch kan wat je drinkt een boel bijdragen aan je gewicht. Drink je bijvoorbeeld veel frisdrank? Probeer hier dan mee te minderen en drink wat vaker thee of water. Water kun je met wat verse kruiden en fruit eenvoudig een lekker smaakje geven zonder dat het ongezond wordt. Geniet je met regelmaat van een alcoholische versnapering? Reserveer dit alleen voor de weekenden en vermijd dan zoveel mogelijk caloriebommen zoals donkere, zware speciaalbieren of cocktails met een boel suiker.

3. Zorg voor voldoende beweging

Als laatste is het krijgen van voldoende beweging natuurlijk ook belangrijk om effectief af te vallen. Gelukkig zijn er in Nijmegen meer dan genoeg gelegenheden om aan je lichaamsbeweging te komen. Wat dacht je van een heerlijke wandeling door het Geldersch Landschap in Beek-Ubbergen of de Hatertse Vennen? Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan zwemmen in één van de vele zwembaden van Nijmegen. Ben je meer van het fietsen? Maak dan eens een mooie fietstocht door de prachtige Ooijpolder. Wil je ook spiermassa opbouwen tijdens het afvallen in Nijmegen? Ga dan voor een goede sportschool met uitstekende begeleiding.

Meer tips

Wil je meer weten over hoe je kunt afvallen in Nijmegen? Vul dan gerust ons contactformulier in.