June 17, 2024

Zorg voor een schoon en gezond gebit

Je tanden zijn een kostbaar bezit en iedereen wil natuurlijk zo lang mogelijk zijn of haar eigen tanden behouden. Derhalve is het belangrijk aan goede gebitsreiniging te doen. 

Zelf reinigen of bij de tandarts laten doen

Een goede reiniging van de tanden begint bij jezelf. Je poetst hiervoor met regelmaat je tanden en flost of gebruikt andere materialen om je gebit goed schoon te houden. Daarnaast kan de tandarts je helpen met de reiniging zoals het verwijderen van tandsteen of plak. Als je meer nodig hebt dan een eenvoudige behandeling kun je naar een specialist gaan zoals een mondhygiëniste die met regelmaat je gebit reinigt zodat jij zolang mogelijk je eigen tanden kunt behouden. 

Behandelingen en preventie

Bij PC2 tandartsen hebben ze verschillende specialisten in dienst die je gebit kunnen reinigen. Als je eenmaal een specialist gevonden hebt die je goed bevalt kun je er voor verdere behandelingen ook terecht. Naast de diverse schoonmaakbehandelingen doen ze ook aan preventie. Zo kun jij leren wat er wel en niet gezond is voor je gebit en krijg je tips hoe je dit het beste kunt schoonhouden. Op die manier zijn er minder professionele behandelingen nodig. 

Goede voorlichting over diverse behandelingen

Bij de praktijk kun je je aanmelden als nieuwe patiënt en wordt er binnen een week een afspraak gemaakt om kennis te komen maken. Als je besluit patiënt te worden kun je je aanmelden en wordt er een afspraak voor een behandeling gemaakt. Er wordt altijd duidelijk verteld wat er gedaan wordt zodat jij weet waar je aan toe bent.